En boganbefaling #5 – Den, der lever stille

Så er der endnu en boganbefaling på bloggen. Denne gang anbefaler jeg på “Den, der lever stille” af Leonora Christina Skov. Den hører under kategorien “Roman”, men jeg vil vove den påstand at det i lige så høj grad er en selvbiografi om Leonora Christina Skov’s liv. Umiddelbart kan det godt lyde kedeligt, men det er det bestemt ikke. Bogen har også vundet “De gyldne Laurbær” – så den er bestemt en anbefalelse værd.

Bogen handler om Leonora, som har levet et liv stærkt domineret af sine forældre, så det hendes mor dør, beslutter hun sig for at skrive en bog om sig selv og sit liv. Hun er enebarn, vokser op i Helsinge i et parcelhus og alt virker udadtil normalt. Men Leonora higer efter sine forældres kærlighed, så hvis hun bare opfører sig pænt, får topkarakterer og ikke gør sin mor ked af det eller sin far vred, kan det være at de elsker hende.

Vi følger hende gennem sit litteraturstudie, som ifølge hendes forældre, ikke er et rigtigt studie. Hun slipper rødderne i Helsinge og flytter til København, men værst af alt, forelsker hun sig i en kvindelig præst. Dette falder bestemt ikke i god jord hos forældrene, som mere eller mindre slår hånden af hende, fordi hun denne gang sætter sig selv og sin livslyst i fokus. Ikke at det er nemt, for det er det bestemt ikke.

Efter moderens død nærmer Leonora og faderen lige så stille hinanden. Datteren fastholder at det distancerede forhold skyldes forældrene. Faderen henviser til moderens skrøbelige sind. Han har derfor hele sit liv beskyttet moderen og dermed ofret sin datter.

Den, der lever stille er en stærk fortælling om at miste det hele og finde sig selv, om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden

Bogen findes bl.a. som lydbog hos mofibo.

1 kommentar til “En boganbefaling #5 – Den, der lever stille”

  1. Pingback: En boganbefaling #6 - Judas, en familietragedie - SEPTEMBERBORN

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen